Loading...
Over Mij2022-02-08T21:22:45+00:00

Hallo, ik ben Rebecca!

En dit is In De Fleur.

In 2015 raakte ik overspannen. Na een proces van rust, bezinning en persoonlijke begeleiding vond ik mijn energie terug, en moest ik keuzes gaan maken. Ondanks dat ik geen idee had wat de toekomst zou brengen, koos ik ervoor om mijn studies stop te zetten en helemaal te gaan voor mijn job als stafwerker bij een jongerenorganisatie. Een sprong in het diepe!

Een half jaar later vertrok in naar Nederland en dook in een deeltijdse opleiding tot jongerenwerker aan De Wittenberg. Coaching, intervisie en supervisiegesprekken maakten daar allemaal deel van uit. Tijdens deze twee jaar leerde ik ontzettend veel. Over jongeren. Maar vooral over mezelf. Ik werd meer dan ooit bevestigd in het feit dat ik een verschil wil maken, en ontdekte ook hoe ik dat het beste kan doen: één-op-één en face-to-face.

Daarom startte ik met de post-HBO opleiding tot coach & supervisor en begon ik in 2018 met In de Fleur.

In De Fleur

In De Fleur, omdat ik geloof dat wij bedoeld zijn om te floreren in élk seizoen van ons leven.

De fleur van je leven hoeven niet enkel die paar jaar als net afgestudeerde young professional met een leuke partner te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat je kan floreren op elk moment van je leven, maar ook dat elk seizoen en elke mens zijn eigen vraagstukken heeft.

Als coach & trainer is het mijn passie om jou de tools aan te reiken die jij nodig hebt om door te kunnen groeien. Net zo lang tot je (terug) helemaal in de fleur bent.

Ervaring

Ik was een jaar of 6 toen ik in mijn slaapkamer les begon te geven aan een verzameling poppen & teddyberen die ik aan de rand van mijn bed op een rijtje zette en iedere avond huiswerk mee gaf. Sindsdien is mijn passie voor spreken en lesgeven alleen maar gegroeid. Terwijl iedereen zenuwachtig was, keek ik stiekem al maanden uit naar die ene week van het schooljaar waarin ik eindelijk mijn spreekbeurt zou mogen geven, en in het middelbaar nam ik zelfs een keer de les over van een leerkracht die ziek was. Eén keer, want mijn klasgenoten bleken het toch leuker te vinden om een uurtje vrij te hebben…

De afgelopen zes jaar mocht ik doorbrengen in het stafteam van het EJV, een door de Vlaamse Overheid erkende jongerenorganisatie. De eerste jaren combineerde ik de functie van communicatieverantwoordelijke met een opleiding communicatiewetenschappen en leerde ik de kneepjes van dit mega-boeiende vak. Dat, en ook gewoon alles wat met brainstormen, vergaderen, groepsdynamiek en meer van dat soort zaken te maken heeft.

Daarna werd ik vrijwilligerscoördinator en was ik (hoe raadt u het) verantwoordelijk voor werkelijk alles wat met vrijwilligers te maken heeft: hen aanwerven, motiveren, leiden en evalueren, maar ook het organiseren van trainingsweekenden, vormingsdagen en super toffe teambuildings.

Ergens tussendoor vond ik de tijd om in Zeist (NL) een post-HBO opleiding tot jongerenwerker te volgen. Daar maakte ik niet alleen kennis met de Nederlandse manier van leren en lesgeven, maar kreeg ik ook de kans om op allerlei manieren coaching, mentoring, intervisie en een uitgebreide reeks supervisie te volgen.

Na van dit alles genoten te hebben, koos ik ervoor om te gaan focussen op waar ik echt blij van word: mensen helpen groeien. Of in mooie websitetaal: mensen zien floreren. Daarom ging ik in Ede (NL) van start met de post-HBO (in het Vlaams is dat een postgraduaat) opleiding tot coach en supervisor. Terwijl ik daar nog volop mee bezig ben, begon ik met In De Fleur. Omdat ik niet kan wachten om kennis met jou te maken en samen uit te zoeken wat ik voor jou kan betekenen.

Laten we kennis maken!